Dette er tekstversionen af Velkommen til PsykInfo
Klik her for at komme til den grafiske version af Velkommen til PsykInfo

Om sitet - Læs op - Sitemap


Velkommen til PsykInfoEfterårskalenderen er klar
9. juli 2020
Så er den nye kalender for efteråret klar med en masse spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud i midten af august, og kan også ses her på hjemmesiden. Tilmeldingen åbner den 3. august.
Åben rådgivning starter op i lokalpsykiatrien igen
3. juni 2020
Vi vender tilbage til den åbne rådgivning rundt omkring i lokalpsykiatrierne fra torsdag den 4. juni. Vi ser frem til at møde jer ude lokalt igen.
Torsdag den 17. september - PTSD - OBS: Arrangementet er aflyst
29. maj 2020
Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en forsinket stressreaktion på svær psykisk belastning. Den voldsomme hændelse, man har været udsat for, resulterer i et uforholdsmæssigt højt stressniveau eller alarmberedskab. Belastningen kan komme fra begivenheder, man selv har været involveret i eller vidne til.
Tirsdag den 22. september - NATUR & PSYKE: Naturens helbredende kræfter
27. maj 2020
Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme.
Onsdag den 23. september - NATUR & PSYKE: Svampetur i Frøslev Plantage
26. maj 2020
Forskning viser, at når vi opholder os i naturen, så gavner det både vores fysiske og psykiske helbred. Naturen giver os en pause fra alle de indtryk, muligheder og valg, som findes i vores almindelige dagligdag.
Torsdag den 24. september - Børn og unge med autisme
25. maj 2020
Der findes flere former for autisme, og derfor taler man om autisme som en spektrumtilstand. Autismespektrumforstyrrelser er en fællesbetegnelse for alle diagnoser med en gennemgribende udviklingsforstyrrelse - bl.a. infantil autisme og Aspergers syndrom.
Torsdag den 24. september - Tilbage til skole
24. maj 2020
Skolefravær er et stigende problem, og der er sjældent en simpel forklaring eller årsag til, at en elev ikke kommer i skole. I dag er man heldigvis mere opmærksom på, at årsagerne kan være komplekse og varierende.
Tirsdag den 29. september - Skizotypi
23. maj 2020
Skizotypisk sindslidelse er en psykisk lidelse, der er beslægtet med skizofreni. Den er ikke så almen kendt som skizofreni, og det kan være svært at finde viden om lidelsen.
Onsdag den 30. september - Ung med angst - AFLYST
22. maj 2020
Angst er en normal grundfølelse de fleste mennesker kender til. En medfødt mekanisme der fungerer som overlevelsesfunktion. Imidlertid udvikler angst sig hos nogen til at blive så omfattende, at de dagligt oplever sig udfordret, og hvor hverdagen synes besværliggjort og indskrænket, ikke bare for den enkelte, men ofte for hele familien.
Onsdag den 30. september - Stemmehøring
21. maj 2020
Ca. 2 - 4 % af befolkningen hører stemmer. De fleste lever med det som en ekstra dimension i deres liv, men nogle plages og generes voldsomt af stemmerne. Det er muligt at lære, hvordan man kan mestre stemmerne, så de bliver til at leve med – eller måske helt forsvinder.
Onsdag den 30. september - NATUR & PSYKE: Svampetur ved Gals Klint
20. maj 2020
For mange mennesker kan det være afstressende og helbredende at opholde og bevæge sig i naturen. Humøret, stemningen og følelserne bliver påvirket, og det giver øget livskvalitet.
Torsdag den 1. oktober - Bipolar lidelse - en personlig beretning
19. maj 2020
Med oplægget “Et liv som mental linedanser” fortæller Mads Trier-Blom sin historie om at få sygdommen bipolar affektiv lidelse, udfordringerne med den, og hvordan han i dag har fundet en balance i sit liv.
Tirsdag den 6. oktober - Skizofreni og OPUS
18. maj 2020
Skizofreni er en alvorlig psykiatrisk lidelse, som hyppigst debuterer hos unge mellem 15 og 35 år. Nogle symptomer er meget karakteristiske, men det samlede symptombillede kan variere meget.
Onsdag den 7. oktober - SINDETS DAG: Dan Andersen - Syg med stand-up - Et foredrag om angst og depression
17. maj 2020
Komiker Dan Andersen fortæller om sin turbulente tid med angst og depression, der i sidste ende fører til indlæggelse, samtidig med at skulle passe karrieren som komiker. Dan tager os med helt tilbage til barndommen, hvor de første tegn på en psykisk ubalance melder sig.

 


Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk