Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

HeaderLink til Region Syddanmarks hjemmesideLink til forsiden af PsykinfoOnsdag den 20. marts - Bipolar lidelse - behandling, mestring og tilbagefaldsforebyggelse
15. februar 2019
Mani er en tilstand, hvor man er sygeligt opstemt, har øget hastighed af tanker og tale, overdreven stor selvtillid og er i høj aktivitet. Hvis man har haft flere manier eller mindst en mani og en eller flere depressioner, så kaldes tilstanden bipolar lidelse.
Onsdag den 27. marts - Vendepunkter
14. februar 2019
Vendepunkter er et centralt begreb indenfor recovery. For et psykisk sårbart menneske er et vendepunkt en skelsættende begivenhed, som er afgørende for følelsen af at finde vej i livet og komme sig.
Torsdag den 28. marts - Angst hos børn og unge
13. februar 2019
Angst er et af de mest almindelige psykiske problemer hos børn og unge. Hvert 7. barn og ung når at opfylde kriterierne for en angstlidelse før deres 18. år og halvdelen debuterer før det 12. år.
Mandag den 1. april - At være pårørende i psykiatrien: Muligheder og udfordringer
12. februar 2019
Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er man en vigtig person, både for patienten og for personalet, som behandler den syge. Men af flere forskellige grunde kan samarbejdet mellem psykiatrien og de pårørende i det daglige støde på knaster og udfordringer.
Tirsdag den 2. april - Informationsmøde mellem Psykiatrien og ungdomsuddannelserne
11. februar 2019
Formålet med informationsmøderne er bl.a. at give deltagerne større kendskab til de konkrete tilbud, der findes i psykiatrien og ikke mindst være med til at understøtte dialogen mellem psykiatrien og ungdomsuddannelserne.
Tirsdag den 2. april - Alkoholmisbrug: Symptomer, konsekvenser og hvad man kan gøre ved det
10. februar 2019
Alkohol er et hyppigt anvendt rusmiddel i Danmark, og en del anvender det ganske uproblematisk. For nogle udvikler forbruget af alkohol sig imidlertid til et misbrug. Nogle får et skadeligt og uhensigtsmæssigt brug - andre bliver afhængige. Flere hundredetusinde danskere har et uhensigtsmæssigt forbrug af alkohol.
Onsdag den 3. april - Medicin i psykiatrien: Virkninger og bivirkninger
9. februar 2019
I psykiatrien bruges forskellig slags medicin, såkaldt psykofarmaka, til at lindre og behandle psykiske lidelser. Men hvad er forskellen på de forskellige typer af psykofarmaka, hvordan virker de og hvilke bivirkninger kan man opleve? Er der noget, man som patient eller pårørende i den forbindelse skal være særligt opmærksom på, og hvor kan man få mere viden om psykofarmaka?
Onsdag den 10. april - At være pårørende til et menneske, der truer med eller har forsøgt selvmord
8. februar 2019
Det er følelsesmæssigt hårdt at være tæt på et familiemedlem eller en ven, som har forsøgt selvmord og er selvmordstruet. Handlingen skaber usikkerhed og kaotiske følelser hos de pårørende.
Onsdag den 24. april - Natur på hjernen på Marbækgård
7. februar 2019
Vi sætter fokus på, hvordan naturen kan bruges i behandlingen af mennesker med sygdom eller psykiske lidelser, som f.eks. skizofreni, angst og depression.
Torsdag den 25. april - Psykisk sygdom og kognitive vanskeligheder
6. februar 2019
Med psykisk sygdom følger ofte nogle kognitive vanskeligheder, som kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte. Mange oplever, at nedsat hukommelse, koncentrationsbesvær og manglende overblik har givet dem problemer i forhold til at passe arbejde og uddannelse eller i forhold til daglige gøremål og sociale aktiviteter.
Tirsdag den 30. april - Bipolar lidelse
6. februar 2019
Mani er en tilstand, hvor man er sygeligt opstemt, har øget hastighed af tanker og tale, overdreven stor selvtillid og er i høj aktivitet. Hvis man har haft flere manier, eller mindst en mani og en eller flere depressioner, kaldes tilstanden bipolar lidelse.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk