Header

Link til Region Syddanmarks hjemmesideKick-Off konference om trivsel på ungdomsuddannelserne
24. oktober 2016
PsykInfo afholder tirsdag den 29. november en Kick-Off konference om trivsel på ungdomsuddannelserne. Konferencen henvender sig til skoleledelse og elevråd.
Efterårskalenderen er klar
10. august 2016
Så er den nye kalender for efteråret klar med mange spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud fredag den 12. august, men den kan også ses her på hjemmesiden.
Nyt landsdækkende site om mental sundhed for unge i alderen 13-20 år
9. august 2016
På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd til at håndtere alt fra kærestesorger og mobning til depression og spiseforstyrrelser. Teamet bag Mindhelper knokler med at få sitet ud til de unge, men vil rigtigt gerne have din hjælp.
Unges bud på bedre trivsel
8. august 2016
I rapporten "Unges bud på bedre trivsel" fortæller elever fra 20 af Region Syddanmarks produktionsskoler, erhvervsskoler og gymnasiale uddannelser om de problematikker, som sætter de unges mentale trivsel under pres i hverdagen.
Torsdag den 27. oktober - Inddragelse af pårørende
6. august 2016
At være pårørende i psykiatrien er (ofte) krævende. I en situation hvor man er præget af frygt og angst for om behandlingen vil lykkes, skal man også forsøge at finde kræfter til at støtte den syge. Det kræver blandt andet tilpas inddragelse af pårørende i behandlingen, noget der er ekstra fokus på i tiden.
Torsdag den 27. oktober - Internetpsykiatri: Behandling af angst og depression
6. august 2016
Sverige og England har gode erfaringer med internetpsykiatri, dvs. behandling via et elektronisk specialudviklet it-program på internettet. Foreløbige resultater viser, at internetpsykiatri giver lige så gode behandlingsresultater for borgere med depression og angst som traditionel terapi ansigt-til-ansigt.
Torsdag den 27. oktober - SØVN & PSYKE: Konkrete tips til en bedre søvn
6. august 2016
Foredraget sætter fokus på søvnens betydning og giver deltagerne fif med hjem til hovedpuden og til at styrke den mentale sundhed.
Onsdag den 2. november - Psykisk sygdom rammer ikke kun den enkelte - alle pårørende rammes
5. august 2016
Som en del af Region Syddanmarks Patient- og Pårørendepolitik tilbyder Psykiatrisk Afdeling Aabenraa løbende pårørendeundervisning. Det afholdes som en åben gruppe, hvor generelle temaer inddrages efterhånden, som de melder sig hos deltagerne.
Onsdag den 2. november - FILM & PSYKE: Inderst inde
5. august 2016
Filmen ”Inderst inde” giver svaret på, hvad der foregår inde i hovedet på dig selv og andre mennesker. Pigen Riley er netop flyttet med sine forældre til San Francisco, og hendes følelser er naturligvis flyttet med.
Torsdag den 3. november - KONFERENCE PÅ KOLDINGHUS - En konference om afmagt og forråelse
4. august 2016
Fordi vi mennesker er sociale, og fordi livet er kompliceret, så sker det, at vi gør andre mennesker ondt. Det kan ske i afmagt, og det kan ske, når vi passer på andre.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk