Gå til indhold
PsykInfos navnetræk med Region Syddanmarks logo i røde farver og et foto af sortbrogede køer, der græsser på en grøn mark.Til forsiden

 

Velkommen til PsykInfopilARRANGEMENTERpilAPRIL 2021pilTirsdag den 13. april - Tvang i psykiatrien

Tirsdag den 13. april - Tvang i psykiatrien

Arrrangementet er desværre aflyst. Planen er at arrangementet rykkes til efteråret.

Der er fortsat stort fokus på nedbringelse af brugen af tvang i behandlingspsykiatrien i Region Syddanmark. Men hvad er tvang egentlig – og hvorfor udøver man tvang i psykiatrien? 

Med afsæt i et ph.d.-studie, der har undersøgt patienter og pårørendes oplevelser af  bæltefikseringer i retspsykiatrien, vil sygeplejerske og forsker Ellen Boldrup Tingleff, Psykiatrisk Afdeling Middelfart, sætte fokus på forskellige perspektiver på tvang.

Der inddrages citater fra interviews med både patienter og pårørende, og projektets samlede resultater præsenteres. Endelig præsenteres igangværende studier, der med afsæt i ph.d-projektets resultater skal bidrage til, at anvendelsen af bæltefikseringer i retspsykiatrien kan nedbringes. 

Efter oplægget vil der være mulighed for at se en seng og et bælte samt høre om, hvad der gøres for at forebygge og undgå fiksering. Se også en lille demonstration, hvor der vises en skånsom fiksering med en figurant.

Sted Psykiatrisk Afdeling Middelfart, Østre Hougvej 70, 5500 Middelfart

Tid 19.00 – 21.00 / Plakaten kan hentes som pdf her

Tilmelding PsykInfo Region Syddanmark 99 44 45 46 eller Tilmelding

Arrangør PsykInfo Middelfart


Siden er sidst opdateret 4-3-2021

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring